Akvamarin

AKVAMARIN

KAMEN HRABROSTI I ODVAŽNOSTI

Njegova smirujuća energija smanjuje stres i stišava um.Unosi harmoniju u okruženje i štiti od zagađivača.

U drevnim vremenima se verovalo da se bori sa silama tame i da privlači naklonost duhova svetla. Ime Akvamarin izvedeno je iz latinske reči koja znači morska voda, i oduvek se smatra da on štiti putnike od morske bolesti i čudovišta.

Akvamarin je vrsta kamena koga treba slušati i osjećati njegove vibracije. Energetsko polje, odnosno celi organizam puni se tako što se nosi na ogrlici oko vrata.

Akvamarin filtrira informacije koje stižu do mozga i bistri percepciju, izoštrava intelekt i rasčišćava konfuziju. Oslobađa blokiranu komunikaciju i poboljšava sposobnost izražavanja. Duhovno, akvamarin izoštrava intuiciju i omogućava jasno viđenje. Divan kamen za meditaciju, priziva visoke nivoe svesti i spiritualnu svest i ohrabruje služenje čovecanstvu.

Akvamarin štiti auru i ujednačava čakre, pročišćava grlenu čakru i donosi komunikaciju sa višeg nivoa. Takođe dovodi u ravnotežu fizička i duhovna tela.

Pomaže nam da sačuvamo čistoću misli i nevinost, a njegova lomljena vodenasta svetlost osvetljava i donosi jasnoću u svaki sakriveni delić našeg unutrašnjeg sveta, koji čisti od negativnih uticaja i donosi mu čistu požrtvovanu ljubav i na taj način nam daje unutrašnju slobodu. Zato je akvamarin jako dobar za meditaciju.

U teškim vremenima kada nam mnoge situacije mogu izgledati kao bez izlaza i ikakve nade ovaj kamen sklanja tugu i leči glavobolje koje potiču od promene pritiska ili od erupcija na Suncu.

Ovo je umirujući kamen, koji popravlja raspoloženje i budi u nama otvorenost, nevinost, kreativnost, veselost srca. Podstiče našu volju za komunikacijom, ispunjenjem ciljeva koje smo sebi zadali, ojačava naše samopouzdanje, poverenje u sebe i pomaže da postanemo svesni naše misije na zemlji.

Prema drevnim verovanjima, svom vlasniku je akvamarin darivao večnu mladost, vernost i sreću u ljubavi.

Ovaj kamen nam pomaže da otkrijemo svoju individualnost, da je prihvatimo i daje nam slobodu da budemo ono šta jesmo.

Postavljen na centru grla ima moć da čisti nataložene blokade koje nastaju od nečistih misli, dalje podržava lečenje disajnih puteva, pluća i sluzokože, smiruje kašalj, asmatične napade. Smiruje veliki kašalj i difteriju.
Utiče na i ispravlja funkciju žlezda, oslobađa napetost iz predela vrata, čisti glas i razjašnjuje ono šta izgovaram
Ako mali akvamarin stavimo u usnu duplju, smiruje bol zuba, desni ili vilice.

Ako veći kristal akvamarina stavimo na centar trećeg oka, a po jedan manji na zatvorene oči, ojačavamo vid kako unutrašnji tako i spoljašnji.

Kod problema sa želudcem ili jetrom uticaj ovog kamen je blagodaran kada ga stavimo na centar solar pleksusa.

Akvamarin na suncu gubi boju zato ga punite preko dana bez delovanja sunčevih zraka zajedno sa gorskim kristalom. Sunce i mesec pročišćava i aktivira energiju.

Prazni se 2 x mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 min.

Po feng shui-u, postavlja se u južnozapadni deo doma, što je vezano za veze i ljubav i donosi hrabrost i zaštitu.

 

prilagodila: Pustinjska ruža)

Save

Save

One thought on “Akvamarin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *