Aleksandrit

ALEKSANDRIT

KAMEN INTUICIJE

 

Boja mu je na veštačkom svetlu crvena, prozirna, staklastog sjaja. Danju je zelen ili ljubičast. Aleksandrit menja boju, od meke zelene na suncu do duboke crvene na svetlosti sveće ili na veštačkom svetlu.

Aleksandrit jača metafizičke sposobnosti, volju, i lični magnetizam. To je kamen dobrog predznaka koji pomaže u centriranju i doživljavanju radosti.

Aleksandrit je jedan od najmisterioznijih, spiritualnih i veoma važnih kristala na Zemlji. Izuzetno interesovanje duguje svojoj neverovatnoj lepoti i činjenici da je to jako redak mineral. Delovanje aleksandrita je usmereno na nervni sistem, regeneriše nervni sistem. Štiti od leukemije i čira na želucu, pomaže jetri, slezini i pankreasu, jača krvne sudove. Aleksandrit jača kreativnost i intuiciju. Dobar je za otvaranje trećeg oka. Obnavlja samopoštovanje, dovodi sva tela u ravnotežu. Oslobađa napetost iz vratnog mišića. Dobar je detoksinator.
Aleksandrit pomaže u jačanju samopoštovanja i smiruje bolesti centralnog nervnog sistema. Aleksandrit je povezan sa planetom Merkur zbog sposobnosti da menja boju i svoje dualne prirode. Ovo je planeta koja se najbrže kreće i pokazuje nam koliko brzo možemo da promenimo naše misli i koliko brzo misli putuju. Merkur se povezuje sa vazduhom, Blizancima i grlenom čakrom.

Aleksandrit je koristan u prevladavanju nedostatka poverenja. Meditacija sa ovim kamenom pomaže u identifikaciji ciljeva i planova.

Aleksandrit se čisti mlakom vodom i poželjno ga je odmah izneti na Sunce da se napuni.

prilagodila: Pustinjska ruža)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

One thought on “Aleksandrit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *